همکار ضایعات

بازیافت فلز برنج

صنعت بازیافت

11 اسفند 1402 2061 بازدید
همکار ضایعات
فلزات رنگی - برنج - همکار ضایعات

معرفی فلز برنج

فلز برنج  اصولا به رنگ زرد، قرمز و نقره‌ای هستند که رنگ آن را مقدار آلیاژهای به کار رفته در ترکیبات این فلز مانند مس، روی و آرسینیک تعیین می‌کنند. با ترکیب آلیاژهای مختلف در فلز برنج، محصولات مختلفی نظیر برنج زرد، برنج قرمز، برنج کروم، برنج آرسنیک و … به دست می‌آید که هرکدام کاربردهای مخصوص به خود را دارد که برای تولید محصولات متفاوتی نظیر لامپ، کابل برق، تخت خواب، سینک ظرف‌شویی، شیرآلات، دستگیره در، مبدل‌های حرارتی، کلید و پریز برق، پمپ‌ها، بدنه رادیاتور، قفل، تجهیزات دریایی و هیدرولیکی، پمپ‌های ریخته گری، یاتاقان و … به کار می‌روند.

خواص فلز برنج

ضایعات برنج از استحکام بالایی برخوردارند یعنی اینکه این فلز می‌تواند ضرب و خوردگی و مقاوت بالایی داشته باشد و از دیگر موارد ضایعات برنج ایمنی آن است، مثلا از بازیافت آن می‌توان در صنعت خودرو برای تولید کمربندهای ایمنی استفاده کرد که کمربند ایمنی حافظ سلامتی سرنشینان خودرو است.

از دیگر ویژگی‌های ضایعات برنج خاصیت ضد میکروبی و بحث بهداشت است. فلز برنج خاصیت ضد میکروبی دارد. یعنی به طور مثال وقتی از دستگیره‌های برنجی و تولید شیرآلات برای بیمارستان ها استفاده می‌شود این نوع دستگیره‌های برنجی با انواع میکروب‌ها و عفونت‌هایی که روی آن می‌نشیند را از بین می‌برند.

انعطاف‌پذیری از ویژگی‌های دیگر فلز برنج است، زیرا وقتی ضایعات برنج بازیافت می‌شوند به دلیل این که انعطاف‌پذیری راحت‌تر و چکش خواری بالایی دارند می‌تواند به انواع شکل و فرم دلخواه تبدیل شوند.

همچنین از دیگر ویژگی‌های فلز برنج که ارزش این نوع فلز را بیشتر نمایان می‌کند می‌توان به خاصیت رسانای قوی و عایق بودن آن اشاره کرد.

روند بازیافت آلومینیوم

1. جمع آوری

در مرحله جمع‌آوری ضایعات برنج‌، ضایعات برنج صنعتی و کارگاهی، ضایعات برنج مصارف خانگی و موارد دیگر جمع‌آوری می‌شود به انبارهای ضایعات منتقل می گردد.

۲. طبقه بندی

دومین مرحله و یکی از مهمترین مراحل بازیافت طبقه بندی ضایعات است چون فلزات از غیر فلزات جدا می شوند و ما می توانیم برآورد دقیقی از ضایعات داشته باشیم و همچنین طبقه بندی ضایعات تاثیر بسیار زیادی در مدیریت فضای انبار دارد زیرا استفاده بهینه از فضای انبار رابطه ی مستقیم با افزایش درآمد از بازیافت ضایعات دارد. این روش هم به صورت دستی و هم به صورت مکانیزه انجام می‌گیرد.

3. خردایش و پردازش

در این مرحله همانطور که از نامش پیداست ضایعات برنج خرد جدا می‌شوند پردازش می‌گردند که منظور از پردازش همان فرآیند ذوب ضایعات است.

4. ذوب کردن

پس از اتمام مرحله پردازش، به مرحله ذوب در بازیافت ضایعات برنج می‌رسیم که ضایعات برنجی وارد کوره‌های مخصوص به خود شده و آماده ذوب شدن می‌شوند. لازم به ذکر است که هر نوع از ضایعات کوره مخصوص به نوع خود را دارد که این نوع کوره‌ها هم درجه ی حرارت مختلف و هم اندازه‌های مختلف دارند.

5. تصفیه

در این مرحله از مراحل بازیافت ضایعات، تصفیه یا خالص‌سازی ضایعات برنج است که به روش برقکافت انجام می‌شود.

6. خنک کردن و حمل

در آخرین مرحله محصول به دست آمده پس از قالب ریزی شدن و تصفیه شدن، خنک می‌شوند و در اختیار کارخانه‌ها یا مراکز صنعتی و تولید کنندگان قرار می‌گیرند.

فرآیند بازیافت ضایعات برنج

فرآیند بازیافت ضایعات برنج
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانلود اپلیکیشن

به منظور راحتی کار در مشاهده و ثبت آگهی‌های خود می‌توانید از اپلیکیشن «همکار ضایعات» استفاده نمایید.